5 Dhjetor 2022

Dita Ndërkombëtare E Vullnetarizmit


DITA NDËRKOMBËTARE E VULLNETARIZMIT

5 dhjetori është caktuar nga OKB si dita që nderon njerëzit dhe organizatat të cilët japin vullnetarisht kohën dhe energjinë e tyre për të përmirësuar jetën e të tjerëve.

Avokati i Popullit e vlerëson vullnetarizmin, sidomos në fushën e mbrojtjes së të drejtave dhe lirive të njeriut, pasi kontributi për këto kauza e tejkalon çdo kompensim të çdo lloji. Çdo akt vullnetarizmi është një akt humanizmi. Është një gjest paqeje dhe vullneti të mirë. Vullnetarët shërbejnë si një zë për ata që nuk kanë zë. Vullnetarët u japin një dorë ndihmë atyre në nevojë të dëshpëruar. Vullnetarët i mbajnë të forta organizatat bamirëse dhe jofitimprurëse.

Llogaritet se ka 970 milionë vullnetarë në të gjithë botën. Por edhe pse kaq të shumtë në numër vullnetarët, vullnetarizmi mbetet ende mjaft i nevojshëm.