31 Tetor 2022

Shënohet Dita Botërore E Qyteteve


SHËNOHET DITA BOTËRORE E QYTETEVE

Dita Botërore e Qyteteve i jep fund Tetorit Urban më 31 tetor çdo vit dhe u festua për herë të parë në 2014. Ashtu si me Ditën Botërore të Habitatit, çdo vit mbahet një festë globale në një qytet të ndryshëm dhe dita fokusohet në një temë specifike.

Avokati i Popullit i konsideron qytetet dhe jetën qytetare si tepër të rëndësishme për shoqërinë dhe kultivimin e të drejtave humane, pasi me qytetin mbërrin edhe zhvillimi e organizimi në mbrojtje të këtyre të drejtave.

OKB-ja shpalli Ditën Botërore të Qyteteve si një thirrje për shtetet, bashkitë dhe banorët urbanë që të punojnë së bashku për ndryshim transformues, i cili është edhe më i nevojshëm pasi zgjerimi i shpejtë urban shumë shpesh vjen me një rritje të varfërisë dhe papunësisë, si dhe burimeve të paqëndrueshme. menaxhimi.