16 Maj 2024

Mbahet Mbrëmja Gala "Natë Ngjyrash", Në Kuadër Të Idahot 2024


Mbahet mbrëmja Gala "Natë ngjyrash", në kuadër të IDAHOT 2024

Mbrëmja Gala "Natë ngjyrash", në kuadër të IDAHOT 2024, me sloganin "Çdo ngjyrë, një familje", mirëpriti komisioneret e Avokatit të Popullit, znj. Olta Aliaj dhe znj. Erinda Meli, në vitin e saj të 8-të të organizimit.

 

Kjo mbrëmje e organizuar nga “Streha LGBT”, bëri sëbashku rreth 180 persona, personalitete, përfaqësues të institucioneve më të larta të shtetit, përfaqësive diolomatike e organizata për të drejtat e njeriut, si dhe anëtarë të komunitetit.

 

Kjo mbrëmje bamirësie synon të mbështesë  Qendrën “Streha”, e vetmja qendër për të rinjtë e komunitetit, që shërben si strehë për ata persona që përjetojnë dhunë e janë  braktisur nga familjet e tyre, për shkak të orientimit të ndryshëm seksual.

 

Avokati i Popullit, nëpërmjet rekomandimit të tij "Për përmirësimin e standardeve të Qendrës Streha",  në dhjetor 2023, i ka kërkuar institucioneve përgjegjëse marrjen e masave për rritjen e fondeve në përputhje me zbatimin e Planit Kombëtar të Veprimit për LGBTI+, 2021- 2027.