13 Prill 2018

Avokatja E Popullit Pritet Ne Takim Nga Presidenti I Republikes


AVOKATJA E POPULLIT PRITET NE TAKIM NGA PRESIDENTI I REPUBLIKES

 

Presidenti i Republikës SH.T.Z, Ilir Meta, priti sot në një takim Avokaten e Popullit Zj.Erinda Ballanca.

Avokati i Popullit zj.Erinda Ballanca, i dorëzoi Presidentit Meta, Raportin Vjetor të punës për vitin 2017, dhe e njohu atë me aspekte të veçanta të veprimtarisë dhe prioriteteve të këtij institucioni.

Presidenti Meta, vlerësoi punën e bërë nga institucioni i Avokatit të Popullit ndër vite, dhe evidentoi faktin se ky institucion është një garant i rëndësishëm i të drejtave dhe i lirive të qytetarëve.

Avokati i Popullit është pjesë e atyre institucioneve të veçanta që me punën e tyre garantojnë dhe funksionalitetin e demokracisë, të shtetit ligjor dhe të të drejtave të njeriut, prandaj pritmëritë dhe shpresat që kanë qytetarët tek ky institucion, duhet justifikuar me punë objektive dhe të pavarur.

Duke ofruar mbështetjen maksimale Presidenti Meta, theksoi se roli i Avokatit të Popullit është i pazëvendësueshëm, edhe për faktin se evidentimi i problematikës dhe rekomandimet e Tij, për veprimtarinë e çdo institucioni publik, janë një nga mjetet që nxjerrin në pah të vëretën, luftojnë padrejtësitë, e ushtrimit jo korrekt të pushtetit publik dhe rikthejnë besimin tek shteti i së drejtës.