9 Mars 2023

Avokati I Popullit Uron Kosovën Për Miratimin E Liberalizimit Të Vizave Nga Be


AVOKATI I POPULLIT URON KOSOVËN PËR MIRATIMIN E LIBERALIZIMIT TË VIZAVE NGA BE

Urime Kosovës për miratimin e liberalizimit të vizave nga ministrat e BE-së si një hap i madh drejt liberalizimit të plotë të lëvizjes së qytetarëve të saj në hapësirën Shengen! Kjo është një arritje e rëndësishme që do të ndikojë pozitivisht në jetën e shumë njerëzve. Avokati i Popullit në Shqipëri, e sheh me kënaqësi përparimin që po bëhet drejt integrimit dhe bashkëpunimit më të madh ndërmjet Kosovës dhe BE-së. Ky vendim do të mundësojë udhëtimin më të lehtë të qytetarëve të Kosovës drejt vendeve të BE-së dhe do të nxisë shkëmbimet ekonomike, arsimore dhe kulturore. Ne duhet të vazhdojmë të punojmë drejt një Europe më gjithëpërfshirëse dhe më të lidhur, ku të gjithë qytetarët kanë mundësi dhe të drejta të barabarta.  Le të festojmë këtë moment historik të rëndësishëm dhe të vazhdojmë të përpiqemi për një të ardhme më të mirë për të gjithë.