4 Korrik 2024

Dhuna Bazuar Në Orientimin Seksual, Avokatja E Popullit Takon Ekspertin E Pavarur Të Okb-Së Geaeme Reid


Dhuna bazuar në orientimin seksual, Avokatja e Popullit takon ekspertin e pavarur të OKB-së Geaeme Reid

Avokatja e Popullit znj. Erinda Ballanca priti në një takim ekspertin e pavarur të OKB-së për mbrojtjen ndaj dhunës dhe diskriminimit bazuar në orientimin seksual dhe identitetin gjinor, Graeme Reid.

 

 

Z. Reid po zhvillon një mision fakt-mbledhës për të identifikuar sfidat dhe progresin e Shqipërisë në mbrojtjen ndaj diskriminimit në bazë të orientimit seksual dhe identitetit gjinor.

 

 

Znj. Ballanca vlerësoi misionin për të konfirmuar avancimin e Shqipërisë drejt një shoqërie më të drejtë e më të barabartë.

 

 

“Ne do të mirëpresim raportin e do të vlerësojmë me shumë kujdes rekomandimet për zbatimin e të cilave do të jetë thelbësor bashkëpunimi ndërmjet institucioneve dhe shoqërisë civile”, u shpreh Avokatja e Popullit.