Rekomandime, Kerkesa, etj.

___________________________________________________________________________

 

    

    

VITI 2006

  

29/12/2006

Jepen rekomandime ne lidhje me ēeshtjen e shtetases Behije Hoxha

Drejtuar:  Rektorit te Universitetit "Aleksander Moisiu", Durres, 

                 z. Agim KUKELI

Per dijeni: Ministrit te Arsimit dhe Shkences, z. Genc POLLO

  

Ne vijim te korrespondences:   1

  

21/12/2006

Rekomandohet shfuqizimi i pikes 3 te Vendimit te Keshillit te Ministrave Nr. 87 dt.15.02.2006 “Per administrimin dhe mbulimin e shpenzimeve te recetes me rimbursim”

Drejtuar: Kryeministrit te Shqiperise, z. Sali BERISHA

Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

21/12/2006

Rekomandim pėr ekzekutimin e Urdhėrit tė Ekzekutimit Nr.602 Akti dt.16.06.2006 lėshuar nga Gjykata e Rrethit Gjyqėsor Pogradec pėr vendimin Nr.109 dt.27.02.2006 tė Gjykatės sė Rrethit Gjyqėsor Pogradec lėnė nė fuqi me vendimin Nr.127 dt.17.05.2006 tė Gjykatės sė Apelit Korēė

Drejtuar: Sekretares se Pergjithshme prane Ministrise se Bujqėsisė, Ushqimit

                dhe Mbrojtjes sė Konsumatorit, zj. Merita PATUSHI

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

19/12/2006

Rekomandohet marrja e masave disiplinore ndaj z. Edmond Mustafa dhe Alfred Hoxha, me detyrė oficerė tė Policisė Gjyqėsore nė Komisariatin e Policisė Durrės.

Drejtuar: Prokurorit te Rrethit Gjyqesor Durres, z. Nasip NAĒO

Per dijeni: Prokurorit te Pergjithshem, z. Theodhori SOLLAKU

  

Ne vijim te korrespondences:   1

 

19/12/2006

Rekomandohet marrja e masave me qėllim pėrmirėsimin e punės pėr zbatimin korrekt tė rregullave pėr personat e shoqėruar dhe marrjen e deklarimeve nga oficerėt e policisė gjyqėsore, pas fillimit tė proēedimit penal.

Drejtuar: Shefit te Komisariatit te Policise Durres, z. Shkelqim DODA

Per dijeni: Drejtorit te Policise Qarkut Durres, z. Nikolin BALA

  

Ne vijim te korrespondences:   1

 

14/12/2006

Propozohet kryerja e nje analize per treguesit e menaxhimit te KESH sha dhe marrja e masave per permiresimin e gjendjes se krijuar.

Drejtuar: Kryeministrit te Shqiperise, z. Sali BERISHA

Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

Kryetarit te Keshillit Mbikqyres te KESH sha, z. Artan HOXHA

  

Ne vijim te korrespondences:   1

  

15/11/2006

Rekomandim per rivendosjen nė vend tė sė drejtės sė shkelur tė zj. Ada Muho.

Drejtuar:   Zv.Rektorit te Akademise se Edukimit Fizik dhe Sporteve "Vojo

                  Kushi", z. Vesel RIZVANOLLI

Per dijeni: Znj. Ada MUHO

   

07/11/2006

Rekomandohet marrja e masave me qėllim zbatimin e vendimit Nr. 97 datė 05.07.2006 tė Gjykatės sė Apelit Gjirokastėr, pėr vazhdimin e hetimeve tė proēedimit penal Nr. 302, tė Prokurorisė sė rrethit gjyqėsor Gjirokastėr

Drejtuar:  Prokurorit tė rrethit gjyqėsor Gjirokaster, z. Alfred AGOLLI

Per dijeni: Prokurorit te Pergjithshem, z. Theodhori SOLLAKU

 

Ne vijim te korrespondences:   1

  

01/11/2006

Rekomandim pėr krijimin e kushteve tė nevojshme pėr funksionimin e Komisionit tė Shėrbimit Alternativ

Drejtuar:   Ministrit te Punes, Ēeshtjeve Sociale dhe Shanseve te Barabarta,

z. Kosta BARKA

Per dijeni: Ministrit te Mbrojtjes, z. Fatmir MEDIU

 

Ne vijim te korrespondences:   1

  

01/11/2006

Rekomandohet marrja e masave per krijimin e kushteve te pranueshme ne sherbimin udhetar te transportit hekurudhor.

Drejtuar:   Ministrit te Puneve Publike, Transportit dhe Telekomunikacioneve,

z, Lulzim BASHA

Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

Ministrit te Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit te Ujrave, z. Lufter XHUVELI

Ministrit te Punes, Ēeshtjeve Sociale dhe Shanseve te Barabarta,

z. Kosta BARKA

Drejtorit te Pergjithshem te Hekurudhave sha., z. Sokol KAPIDANI  

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

Kuvendit te Shqiperise, Komisionit te Veprimtarise Prodhuese, Tregtise dhe Mjedisit

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3   4   5

   

30/10/2006

Rekomandim pėr marrjen e masave pėr zbatimin e ligjit nr.8328, dt.16.04.1998 “Pėr tė drejtat dhe trajtimin e tė denuarve me burgim” nė Burgun e Lezhės.

Drejtuar:    Drejtorit te Pergjithshem te Burgjeve, z. Sajmir SHEHRI

Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

  

27/10/2006

Rekomandim pėr marrjen e masave administrative pėr shmangien e veprimtarisė tė Z.V.R.P.P.-ve nga veprime qė dėmtojnė rėndė tė drejtat dhe interesat e ligjshme tė individėve dhe zbatimin korrekt tė afateve ligjore tė pėrcaktuara nė ligj.

Drejtuar:    Zyrės Qendrore tė Rregjistrimit tė Pasurive tė Paluajtshme,

Kryeregjistruesit, z. Edlir VOKOPOLA

  

25/10/2006

Rekomandim per parashikimin ne Kodin Zgjedhor te kuotave prej jo me pak se 30% per pjesemarrje te grave ne politike.

Drejtuar:    Bashkė-Kryetarėve tė Komisionit Parlamentar tė Reformės

                   Zgjedhore, z. Bujar NISHANI dhe z. Ben BLUSHI

Kryetarit tė Komisionit Parlamentar pėr Ēėshtjet Ligjore, Administratėn Publike dhe tė Drejtat e Njeriut, z. Fatos BEJA

  

20/10/2006

Rekomandim pėr plotėsimin e ligjit nr.9087 datė 19.06.2003 “Kodi Zgjedhor i Republikės sė Shqipėrisė” pėr tre ēėshtje.

Drejtuar:    Kuvendit te Shqiperise 

Komisionit per Reformen Zgjedhore, z. Bujar NISHANI dhe z. Ben BLUSHI

Komisionit Ēėshtjeve Ligjore, Administratės Publike dhe tė Drejtave tė Njeriut, z. Fatos BEJA

   

13/10/2006

Rekomandohet hartimi dhe nxjerrja e rregullores per funksionimin e QSUT-se ”Nene Tereza”.

Drejtuar:   Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI 

                   Ministrit te Arsimit dhe Shkences, z. Genc POLLO

Per dijeni: Drejtorit te Pergjithshem te QSUT "Nene Tereza", z. Paskal 

                  CULLUFI

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

27/09/2006

Rekomandim per ekzekutimin e vendimit te formes se prere Nr.95 date 23.01.1997 te Gjykates se Shkalles se Pare Vlore.

Drejtuar:   Zyres se Sherbimit Permbarimor, Vlore, Kryetarit, z. Genc

                   PANOZAQI 

Per dijeni: Drejtorit te Pergjthshem te Permbarimit, z. Ylvi SELMANI

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

25/09/2006

Kerkohet marrja e masave dhe vendimeve konkrete per venien ne zbatim te Ligjit Nr. 9135 dt.11.09.2003 “Per Mbrojtjen e Konsumatorit” ne kuadrin e permiresimit te sherbimeve te telefonise fikse qe ofrohen nga Albtelekom sha.

Drejtuar:   Drejtorit te AlbTelekom Sh.a., z. Ilirian KUKA 

                  Kryetarit te Keshillit Mbikqyres te Alb Telekomit, z. Selami

                   XHEPA

                   Drejtorit Ekzekutiv te ERT-se, z. Hydajet KOPANI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                  Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

  

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

21/09/2006

Rekomandohet ndjekja dhe permbushja perfundimtare e detyrimeve per rritjen e cilesise se ujit te Bovilles dhe marrjen e masave per mirembajtjen e ketij ujembledhesi.

Drejtuar:   Ministrit te Puneve Publike, Transportit dhe Telekomunokacionit, 

                   z. Lulzim BASHA

                  Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

                   Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

                   Ministrit te Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit te Ujrave, z. Lufter

                   XHUVELI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

  

21/07/2006

Rekomandohet shmangia e praktikave antiligjore qe jane aplikuar per largimet nga puna te punonjesve te Degeve te Thesarit ne rrethe dhe kerkohet respektimi i kuadrit ligjor.

Drejtuar:   Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

  

Ne vijim te korrespondences:   1

  

20/07/2006

Rekomandohet ekzekutimi i vendimit gjyqesor te formes se prere nr.1820 date 21.04.2004 te Gjykates se Shkalles se Pare Tirane ne favor te qytetarit Rexhep Rama.

Drejtuar:   Sekretarit te Pergjithshem te Keshillit te Ministrave, z. Myqerem

TAFAJ

                  Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

  

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3   4

    

19/07/2006

Rekomandohet korrigjimi i menjehershem i veprimtarise se Policise Elektrike ne kuader te vendosjes se demeve te pa mbeshtetura ne ligj ne ngarkim te subjekteve private dhe nxjerrja e pergjegjesive konkrete per kete shkelje.

Drejtuar:   Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

                  Drejtorit te Poergjithshem te Policise Elektrike, z. Sokol HYSENAJ

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

  

Ne vijim te korrespondences:   1   2  

  

17/07/2006

Rekomandohet marrja e masės disiplinore ndaj z. Hikmet Kaso e Bashkim Kadilli, me detyrė oficerė tė policisė gjyqėsore nė Prokurroinė e rrethit Tiranė.

Drejtuar:   Prokurorit te Rrethit Gjyqesor Tirane, z. Vexhi MUĒMATA

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

  

14/07/2006

Rekomandohet permiresimi i sherbimeve te gjendjes civile ne favor te qytetareve, duke shmangur praktika qe shkaktojne shpenzime te teperta, volum te panevojshem pune dhe rradhe te gjata.

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                   Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

13/07/2006

Per projekt ligjin “Per Pagat, Shperblimet dhe strukturat e institucioneve te Pavarura Kushtetuese dhe institucioneve te tjera te pavarura te krijuara me ligj”.

Drejtuar:   Kryetarit tė Komisionit pėr Ēėshtjet Ligjore, Administratėn Publike

                  dhe tė Drejtat e Njeriut, z. Fatos BEJA

                  

si dhe:       Presidentit te Republikes, z. Alfred MOISIU

                  Gjithe Grupeve Parlamentare

   

12/07/2006

Rekomandojme krijimin e nje fondi financiar ne organet vendore te policise per pagimin e punonjesve social dhe avokateve mbrojtes per te miturit.

Drejtuar:   Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

si dhe:       Kryetares se Kuvendit te Shqiperise, zj. Jozefina TOPALLI

                  Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

   

Ne vijim te korrespondences:   1 

 

12/07/2006

Rekomandojmė qė tė bėni propozim Kuvendit tė Shqipėrisė pėr ndryshimin dhe pėrmirėsimin e Ligjit Nr. 8950, datė 10.10.2002 “Pėr gjėndjen civile”, ndryshuar me ligjin Nr. 9029, datė 13.03.2003 dhe ligjin Nr. 9229, datė 29.04.2004.

Drejtuar:   Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

  

Ne vijim te korrespondences:   1 

   

10/07/2006

Rekomandojme marjen e masave te nevojshme per lejimin e avokateve qe te hyjne ne ambjentet e policise per t’u takuar me klientet e tyre qe ne momentet e para te shoqerimit, ndalimit apo arrestimit.

Drejtuar:   Drejtorit te Pergjithshem te Policise se Shtetit, z. Bajram IBRO

Per dijeni: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

    

Ne vijim te korrespondences:   1   2   

  

28/06/2006

Rekomandojmė konceptimin e drejtė dhe zbatimin e ligjit pėr shoqėrimin e personave nga policia.

Drejtuar:   Drejtorit te Pergjithshem te Policise, z. Bajram IBRO

Per dijeni: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

 

Ne vijim te korrespondences:   1

    

23/06/2006

Rekomandohet pėrjashtimi nga Policia e Shtetit tė punonjėsve tė policisė Altin Gusho dhe Gėzim Mullolli, si dhe marrja e masave disiplinore ndaj z. Ilia Nasi Shef i Komisariatit tė Policisė Korēė dhe z. Elidon Veizi me detyrė Shef i Policisė Kriminale.

Drejtuar:   Drejtorit te Pergjithshem te Policise, z. Bajram IBRO

Per dijeni: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

si dhe:       Presidentit te Republikes, z. Alfred MOISIU

                  Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                  Kryetares se Kuvendit te Shqiperise, zj. Jozefina TOPALLI

     

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3   4   5

   

07/06/2006

Rekomandohet shmangia nga praktikat antiligjore qe aplikohen nga KESH sha dhe respektimi i kuadrit ligjor ne fuqi per largimet nga puna te punonjesve te kesaj kompanie.

Drejtuar:   Drejtorit te Pergjithshem te KESH sha, z. Andi BELI

                  Drejtorit te Zones se Shperndarjes se Energjise, z. Ideal AGOLLI

 

Ne vijim te korrespondences:   1

   

30/05/2006

Rekomandim pėr plotėsimin e kėrkesave tė nenit 39 tė Ligjit nr. 9210 datė 23.03.2004 “Pėr Statusin e Ushtarakut tė Forcave tė Armatosura tė Republikės sė Shqipėrisė”.

Drejtuar:   Ministrit te Mbrojtjes, z. Fatmir MEDIU

   

Ne vijim te korrespondences:   1  

 

24/05/2006

Rekomandim pėr nxjerrjen e akteve nėnligjore nė zbatim tė ligjit Nr.9110 dt. 24.07.2003 “Pėr organizimin dhe funksionimin e gjykatave pėr krime tė rėnda”.

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                  Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

Per dijeni: Keshillit te Larte te Drejtesise

    

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

22/05/2006

Rekomandohet mospranimi i propozimit te ri te KESH sha dt. 08.05.2006 per rritjen e ēmimit te energjise elektrike per konsumatoret familjare.

Drejtuar:   Drejtorit Ekzekutiv te ERE, z. Pjeter DEMA

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                  Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

                  Drejtorit te Pergjithshem te KESH, z. Andi BELI

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

18/05/2006

Rekomandohet marrja e masave tė nevojshme mjekėsore me qėllim diagnostikimin dhe sipas rastit, dėrgimin nė spitalin e burgut tė paraburgosurve tė sėmurė, qė ndodhen ne mjediset e dhomave tė paraburgimit tė Komisariatit tė Policisė Krujė.

Drejtuar:   Drejtorit te Pergjithshem te Policise, z. Bajram IBRO

                  Drejtorit te Pergjithshem te Burgjeve, z. Sajmir SHEHRI

Per dijeni: Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

                  Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2

  

18/05/2006

Rekomandim per ekzekutimin e vendimit  Nr. 212. date 29.12.2005 te Kolegjit Civil te  Gjykates se Larte

Drejtuar:   Zyres se Sherbimit Permbarimor, Lushnje

Per dijeni: Drejtorit te Pergjithshem te Permbarimit, z. Ylvi SELMANI

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   

  

17/05/2006

Rekomandohet shmangia nga abuzimet dhe mosveprimevet e parregullta te administrates publike ne fushen e prodhimit te energjise nga HEC-et e vogla vendore, duke rivene ne vend lirine e sipermarrjes efektive private dhe te te drejtave te ligjshme te investitoreve serioze.

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

  

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

12/05/2006

Rekomandim per rishikimin e Udhezimit  Nr.6291 date 17.08.2005 “Per evidentimin, administrimin dhe ruajtjen e akteve noteriale, si dhe per organizimin  dhe ruajtjen e arkivave noteriale”.

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

                 Dhomes Kombetare te Noterise, Tirane

                 Dhomes se Noterise, Durres

  

Ne vijim te korrespondences:   1

   

11/05/2006

Rekomandohet venia ne zbatim e Vendimit te Keshillit te Ministrave Nr.334 dt.20.05.2005 “Per hapjen e pikes se kalimit kufitar ne Fshatin Borje te Kukesit, ne kufirin shteteror tokesor te RSH-se me Kosoven”.

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

                 Ministrit te Puneve te Jashtme, z. Besnik  MUSTAFAJ

  

Ne vijim te korrespondences:   1

  

04/05/2006

Kerkohet pergjigje per shkresen Nr.72/10 dt.27.09.2005 per inspektimin dhe marrjen e masave perkatse, lidhur me aktivitetin e gjykates se shkalles se pare Tirane gjate shqyrtimit te ēeshtjeve midis kompanive Vodafone, AMC dhe Entit Rregullator te Telekomunikacioneve.

Drejtuar:  Keshillit te Larte te Drejtesise, Zv.Kryetarit, z. Ilir PANDA

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

   

20/04/2006

Rekomandim pėr konstatimin si akt administrativ absolutisht tė pavlefshėm tė Urdhėrit tė Drejtorit tė Pėrgjithshėm tė Burgjeve Nr.1522 dt 01.03.2006, “Mbi organizimin dhe kryerjen e takimeve speciale nė burgje”.

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

20/04/2006

Rekomandohet hartimi dhe paraqitja per miratim e projekt-vendimit te Keshillit te Ministrave, per venien ne zbatim te Nenit 62 te Ligjit Nr.9072 dt.22.05.2003 “Per Sektorin e Energjise Elektrike”.

Drejtuar: Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

  

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

  

13/04/2006

Rekomandim per marrjen e masave te menjehershme per nxjerrjen e urdherit per caktimin e vendit te vuajtjes se denimit penal per te denuarit Gezim e Defrim Topēiu,  qe ndodhen ne dhomat e izolimit ne Komisariatin e Policise Nr.1 Tirane

Drejtuar: Drejtorit te Pergjithshem te Burgjeve, z. Sajmir SHEHRI

      

Ne vijim te korrespondences:   1

   

12/04/2006

Rekomandohet zbatimi i detyrimeve ligjore dhe kontraktore te KESH sha ndaj konsumatoreve, ne lidhje me dergimin e faturave te energjise ne adresat perkatese

Drejtuar: Drejtorit te Pergjithshem te KESH sha, z. Andi BELI

                Drejtorit te Zones se Shperndarjes KESH sha, z. Ideal AGOLLI

    

Ne vijim te korrespondences:   1

    

10/04/2006

Perseritet Rekomandimi per marrjen e masave per zbatimin e ligjit nr. 8328, dt 16.04.1998 "Per te drejtat dhe trajtimin e te denuarve me burgim" ne Burgun e Krujes

Drejtuar: Drejtorit te Pergjithshem te Burgjeve, z. Sajmir SHEHRI

Per dijeni: Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

  

07/04/2006

Shprehim vlerėsimin tonė pėr angazhimin e Qeverisė pėr respektimin e tė drejtave tė dėnuarėve dhe pėrmirėsimin e kushteve nė burgje dhe vendet e paraburgimit

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

 

07/04/2006

Rekomandohet ekzekutimi i vendimit gjyqesor te formes prere nr.1523 date 24.06.1998, si dhe marria e mases disiplinore ndaj permbarueses gjyqesore Milena Mita ne Vlore

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

    

Ne vijim te korrespondences:   1

   

07/04/2006

Propozojmė pėrmirėsimin e akteve nėnligjore tė pėrbashkėta lidhur me kqyrjen e vendit tė ngjarjes nė ambjentet e Komisariateve tė Policisė, dhomat e paraburgimit dhe nė burgje.

Drejtuar: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

Prokurorit te Pergjithshem, z. Theodhori SOLLAKU

      

Ne vijim te korrespondences:   1

 

05/04/2006

Rekomandohet dhenia e nje shperblimi punonjesit te policise Jetmir Goga per lehtesimin e shpenzimeve mjekesore te kurimit te tij ne Turqi.

Drejtuar: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

       

Ne vijim te korrespondences:   1

  

03/04/2006

Rekomandohet mospranimi i propozimit te KESH sha per rritjen e ēmimit te energjise elektrike per konsumatoret familjar

Drejtuar: Entit Rregullator te Sektorit te Energjise, Drejtorit Ekzekutiv  

Z. Pjeter DEMA

Korporates Elektroenergjitike Shqiptare, Drejtorit te Pergjithshem  Z.Andi BELI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

 Ministrit te Ekonomise, Tregetise dhe Energjitikes, Z.Genc RULI

  

Para dhe ne vijim te korrespondences:   1   2   3   4   5

  

31/03/2006

Rekomandim per ekzekutimin e vendimit te formes se prere nr.39 date 06.01.2005 te Gjykates se Shkalles Pare Durres.

Drejtuar: Zyres se Sherbimit Permbarimor, Durres 

Per dijeni: Drejtorit te Pergjithshem te Permbarimit, z. Ylvi SELMANI

     

Para dhe ne vijim te korrespondences:   1   2

     

29/03/2006

Kerkese per informacion per aktet nenligjore te ligjit Nr.9232 date 13.05.2004

Drejtuar: Ministrit te Puneve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit,

z. Lulzim BASHA

  

Ne vijim te korrespondences:   1

   

27/03/2006

Rekomandim nė lidhje me pėrshpejtimin e proēedurave pėr nxjerrjen e akteve nėnligjore nė zbatim tė Ligjit nr.9381 datė 28.04.2005 “Pėr kompesimin e burgimit tė padrejtė”

Drejtuar: Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

Per dijeni: Keshillit te Ministrave

  

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

27/03/2006

Rekomandim lidhur me zbatimin e vendimit te Komisionit te Sherbimit Civil Nr.52 date 06.02.2006, ne favor te ankueses Zj.Enriketa Bano

Drejtuar: Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

Kryetarit te Komisionit te Sherbimit Civil, z. Roland PERMETI

   

23/03/2006

Sugjerohet dergimi i 4 femijeve Shqiptare te “humbur” ne Agia Varvara, per te deshmuar ne Greqi

Drejtuar: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

                Prokurorit te Pergjithshem, z. Theodhori SOLLAKU

                Ministrit te Jashtem, z. Besnik MUSTAFAJ

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2

  

20/03/2006

Rekomandohet hartimi dhe paraqitja per miratim e projekt-vendimit te Keshillit te Ministrave, per venien ne zbatim te Nenit 51 te Ligjit Nr.9135 dt.11.09.2003 “Per Mbrojtjen e Konsumatoreve”

Drejtuar: Ministrit te Ekonomise, Tregtise dhe Energjitikes, z. Genc RULI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

    

13/03/2006

Rekomandim lidhur me ankesen e Shoqates Kombetare te Talasemikeve te Shqiperise

Drejtuar: Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

    

Ne vijim te korrespondences:   1

   

10/03/2006

Rekomandohet mbyllja e menjehershme e ambjenteve spitalore te Sherbimit te Konsultes Ortopedike dhe tranferimi i tyre ne nje vend tjeter te pershtatshem per jeten dhe shendetin e pacienteve dhe mjekeve

Drejtuar: Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

 

Ne vijim te korrespondences:   1

   

03/03/2006

Rekomandojmė pėrgatitjen e projekt VKM-sė nė bazė e pėr zbatim tė neneve 8,9,10 e 11 tė Ligjit Nr. 8661, dt. 18.09.2000 "Pėr sigurimin shoqėror suplementar tė punonjėsve tė Policisė sė Shtetit" dhe dėrgimin e tij pėr miratim nė Kėshillin e Ministrave

Drejtuar: Ministrit te Brendshem, z. Sokol OLLDASHI

Drejtorit te Pergjithshem te Policise se Shtetit, z. Bajram IBRAJ

Per dijeni: Keshillit te Ministrave

       

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

    

02/03/2006

Rekomandim pėr ndalimin e pėrdorimit tė pa justifikueshėm tė dhunės nėpėr burgje dhe nxjerrjen e pėrgjegjėsive pėr kėto shkelje.

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

Drejtorit te Pergjithshem te Burgjeve, z. Sajmir SHEHRI

Per dijeni: Kryeministrit, z. Sali BERISHA

 Kryetares se Kuvendit, zj. Jozefina TOPALLI

    

24/02/2006

Rekomandim per lidhjen e kontrates se re te furnizimit me energji elektrike per te gjithe konsumatoret familjare dhe jo-familjare

Drejtuar: Drejtorit te KESH sha, z. Andi BELI

 

Ne vijim te korrespondences:   1   2

   

23/02/2006

Rekomandohet permiresimi i trajtimit ligjor, shendetesor dhe social i pacienteve te Spitalit Psikiatrik ne Elbasan, per te zbatuar Ligjin Nr.8092 dt.21.03.1996 “Per Shendetin Mendor”

Drejtuar: Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

   

Ne vijim te korrespondences:   1  2   3

    

15/02/2006

Rekomandim per shpejtimin e punes per hartimin e marreveshjes teknike shqiptaro-greke, per perfitimin e sigurimeve shoqerore nga  shtetasit e te dy vendeve

Drejtuar: Ministrit te Punes, Ēeshtjeve Sociale dhe Shanseve te Barabarta,

z. Kosta BARKA

Ministrit te Puneve te Jashtme, z. Besnik MUSTAFAJ

Drejtorit te ISSH, z. Ilir BEQJA

Per dijeni: Keshillit te Ministrave

   

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3

   

02/02/2006

Rekomandim pėr nxjerrjen e akteve nėnligjore nė zbatim tė Ligjit nr.9389, datė 4.5.2005 “Pėr krijimin dhe funksionimin e Kėshillit Kordinues nė luftėn kundėr gjakmarrjes”

Drejtuar:  Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

Per dijeni: Presidentit te Republikes, z. Alfred MOISIU

                  Kryetares se Kuvendit, zj. Jozefina TOPALLI

 

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3   4

   

24/01/2006

Rekomandojmė rikthimin nė Polici tė shtetasit Vladimir Turtulli dhe dhėnien e pagave mujore pėr kohėn e qėndrimit padrejtėsisht pa punė.

Drejtuar:  Drejtorit te Policise se Qarkut Fier, z. Benard ĒAUSHAJ

     

Ne vijim te korrespondences:   1   2   3   4   5   6

 

17/01/2006

Rekomandim lidhur me ankesen e ndihmesmesueseve te Institutit te femijeve qe nuk degjojne.

Drejtuar:  Ministrit te Arsimit dhe Shkences, z. Genc POLLO

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

12/01/2006

Dergohen rekomandimet e Konferences Kombetare "Te gjithe se bashku ne mbrojtje te te drejtave te femijeve"  

Drejtuar:  Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Sali BERISHA

 Presidentit te Republikes se Shqiperise, z. Alfred MOISIU

 Kryetares se Kuvendit, zj. Jozefina TOPALLI

 Ministrit te Shendetesise, z. Maksim CIKULI

 Ministrit te Drejtesise, z. Aldo BUMĒI

 Ministrit te Punes, Ēeshtjeve Sociale dhe Shanseve te Barabarta, 

 z. Kosta BARKA

 Ministrit te Arsimit, z. Genc POLLO

 Ministrit te Integrimit, zj. Arenca TROSHANI

   

04/01/2006

Rekomandim per ēeshtjen e ankuesit Fredi Meta

Drejtuar:  Ministrit te Financave, z. Ridvan BODE

   

Ne vijim te korrespondences:   1

   

    

    

 Shko ne fillim

___________________________________________________________________________

 

Kthim prapa

 

 

© 2002 - Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara.

Ky web site mirėmbahet nga Institucioni i Avokatit te Popullit