Rekomandime, Kerkesa, etj.

___________________________________________________________________________

 

    

   

VITI 2004

   

30/12/2004

Rekomandim ne lidhje me ēeshtjen e paraqitur nga shtetasi Klement Piro

Drejtuar: Drejtorise se Policise te Ndertimit, Tirane

                Policise te Ndertimit, dega Tirane

 

Para dhe ne vijim te rekomandimit:   1   2   3   4

    

02/12/2004

Rekomandim per eleminimin e praktikave antikushtetuese qe aplikohen gjate ekzekutimit te vendimeve gjyqesore ne Ministrine e Financave dhe rivenien ne vend te te drejtave te Z.Robert Rrapo

Drejtuar: Ministrit te Financave, Z. Arben MALAJ

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

    

22/11/2004

Propozime pėr pėrmirėsimin e Kodit Zgjedhor

Drejtuar: Bashkėkryetarėve tė Komisionit Parlamentar pėr Reformėn

                Zgjedhore: Z. Elmaz  SHERIFI,  Z. Emin  GJANA

     

18/11/2004

Kerkohen shpjegime ne lidhje me ankesen e shtetasit Egon Velaj

Drejtuar: Drejtorit te Akademise se Policise, Z. Piro LAZI

   

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3   4   5 

    

05/11/2004

Rekomandim per plotesimin e ligjit nr.9087 date 19.06.2003 “Kodi Zgjedhor i Republikes se Shqiperise”

Drejtuar: Komisionit bipartizan per proēesin elektoral z. Emin  GJANA dhe

                Z. Elmaz  SHERIFI

                Komisionit te Ligjeve, z. Elmaz Sherifi

                Komisionit te te Drejtave te Njeriut, z. Vangjel DULE

  

28/10/2004

Rekomandohet plotėsimi i legjislacionit qė mungon dhe kontrolli i atij ekzistues, nė lidhje me ndotjet elektromagnetike qė rrezikojnė shėndetin e njerėzve

Drejtuar: Ministrit te Mjedisit, z. Et'hem RUKA

Ministrit te Shendetesise, z. Leonard SOLIS

Ministrit te Punes dhe Ēeshtjeve Sociale, Z. Engjell BEJTJA

Ministrit te Industrise dhe Energjitikes, z. Viktor DODA

Kryetarit te Akademise se Shkencave, z. Ylli POPA

Kryetarit te Bashkise Tirane, Z. Edi RAMA

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2

   

27/10/2004

Kerkese e perseritur per dhenie shpjegimesh dhe kopje dokumentacioni zyrtar

Drejtuar: Kryetarit te Bashkise Tirane, Z. Edi RAMA

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

    

22/10/2004

Per revokimin e vendimit te marre ne mbledhjen e KRRTRSH-se, te dates 11.09.2004.

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise dhe Kryetarit te

                KRRTRSH-se, Z. Fatos NANO

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

21/10/2004

Rekomandim per eliminimin e praktikave te gabuara gjate vjeljes se takses vendore per zenien e hapesirave publike, te cilat cenojne te drejtat e pronareve legjitime

Drejtuar: Kryetarit te Bashkise Tirane, Z. Edi RAMA

   

12/10/2004

Rekomandim per revokimin e urdherit nr.191 date 22.04.2002 dhe per mosperfshirjen ne perberje te Komisionit Qendror te Permiresimit Racor (KQPR-se), te anetareve te subjekteve te tjera konkuruese

Drejtuar: Ministrit te Bujqesise dhe Ushqimit, Z. Agron DUKA

   

Ne vijim te rekomandimit:   1   2 

     

30/09/2004

Rekomandim per shpejtimin e zbatimit te plote te detyrimeve ligjore e nenligjore ndaj trajtimit te efektivave te Policise se Mbrojtjes ndaj Zjarrit dhe Shpetimit

Drejtuar: Ministrit te Pushtetit Vendor dhe Decentralizimit, Z. Ben BLUSHI

    

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

23/09/2004

Rekomandim per rregullimin ne perputhje me Ligjin te sherbimit urban ne qytetin e Tiranes dhe marrjen e masave per pergjegjesit e shkeljes ligjore te konstatuar.

Drejtuar: Kryetarit te Bashkise Tirane, z. Edi RAMA

                Kryetarit te Keshillit Bashkiak Tirane, z. Luan SHAHOLLARI

    

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

21/09/2004

Rekomandim pėr ekzekutimin e vendimit te Komisionit te Sherbimit Civil Nr. 111, date 28.07.2003 ne favor te znj. Dolores Misha

Drejtuar: Drejtorit te Pergjithshem te Doganave, Z. Shpetim IDRIZI

   

Shenim: Me Vendimin nr. 8, date 12/09/2007 te Kolegjeve te Bashkuara te Gjykates se Larte, eshte vendosur qe Ligji nr. 8549, date 11/11/1999 "Statusi i Nenpunesit Civil" nuk shtrihet mbi punonjesit e administrates doganore. Keto te fundit nuk e kane fituar ndonjehere kete status me ligjin e meparshem dhe nuk e gezojne as me kete ligj.

 

21/09/2004

Dergohet rekomandim per ekzekutimin e vendimit gjyqesor te formes se prere nr. 26, dt. 15.01.2004 te Gjykates se rrethit Elbasan per dhenien e mandatit te keshilltarit per ne Keshillin e Qarkut Elbasan, anetarit te Keshillit te Komunes Qukes, zotit Festim Hoxha

Drejtuar: Kryetarit te Keshillit te Qarkut Elbasan, Z. Mehdi PEPA

   

Ne vijim te rekomandimit:   1   2 

   

16/09/2004

Dergohet rekomandim per ekzekutimin e vendimit gjyqesor te formes se prere nr.9, date 10.1.2001 te Gjykates se rrethit Mirdite, ne favor te debitorit Fran Lleshi

Drejtuar:   Shefit te Komisariatit te Policise te rrethit Mirdite

Per dijeni: Drejtorit te Drejtorise se Policise se Qarkut Lezhe

    

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

     

29/07/2004

Kerkohet informacion per femijet e evidentuar si te zhdukur

Drejtuar:   Drejtorit te Pergjithshem te Policise se Shtetit, z. Bajram IBRO

 

08/07/2004

Per perfshirjen ne listen e subjekteve qe perfitojne pension suplementar, te nepunesve te  te Komisionit te Sherbimit Civil dhe te Avokatit te Popullit.

Drejtuar:   Keshillit te Ministrave, Kryeministrit, Z. Fatos NANO

Per dijeni: Ministrit te Punes dhe Ēeshtjeve Sociale, Z. Engjell BEJTJA

                  Ministrit te Shtetit per Koordinim, Z. Marko BELLO

                  Departamentit te Administrates Publike

  

29/06/2004

Rekomandim lidhur me rregullimin e pagave per punonjesit e Teatrit "Aleksander Moisiu" Durres

Drejtuar: Kryetarit te Bashkise Durres, Z. Lefter KOKA

   

Ne vijim te propozimit:   1

   

02/06/2004

Rekomandim ne lidhje me ēeshtjen e shtetasit Halil Elezi

Drejtuar: INSIG sha, Tirane

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

13/05/2004

Propozim per marrje mase disiplinore administrative ndaj znj. Suzana Burda

Drejtuar: Kryetarit te Bashkise Tirane, Z. Edi RAMA

   

Ne vijim te propozimit:   1

   

27/04/2004

Rekomandim per lirimin nga sekuestroja te autobuzit ne pronesi te z. Hamit Mehmeti

Drejtuar: Zyres se Permbarimit te rrethit Sarande

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

07/04/2004

Rekomandim per kthimin ne pune te z. Aleksander Bushati, si pedagog ne Fakultetin e Inxhinerise Mekanike

Drejtuar: Rektorit te Universitetit Politeknik, Prof. Perparim HOXHA

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

24/03/2004

Rekomandohet bėrja e njė statusi tė veēantė pėr ushtarakėt madhorė, duke u nisur nga rasti i ish gjeneralit Ylli Dimraj.

Drejtuar: Ministrit te Mbrojtjes, z. Pandeli MAJKO

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

Shenim: Keshilli i Ministrave ka nxjerre vendimin Nr. 431, date 02/07/2004 "Per statusin e ushtarakut me grade madhore te Forcave te Armatosura pas daljes ne lirim"

   

17/03/2004

Dėrgohet rekomandim pėr tė ndaluar aplikimin e mėtejshėm tė kritereve tė pa shpallura publikisht, gjatė pėrzgjedhjes fillesatre tė kandidatėve pėr konkurim.

Drejtuar: Departamentit tė Administratės Publike (DAP), Z. Zhani SHAPO

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

09/03/2004

Rekomandohet marrja e masave pėr ngritjen e padisė civile ne proēesin penal dhe vendosjen e sekuestros mbi pasurinė e shoqerise franceze tė minierės sė bitumit Selenicė.

Drejtuar: Prokurorit te rrethit Vlore, z. Petrit ĒANO

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

23/02/2004

Rekomandim pėr heqjen e tarifės sė shėrbimit dhe pengesave tė tjera tė vendosura nė ngarkim tė pronarėve tė vilave pranė rezidencave qeveritare.

Drejtuar: Drejtorisė sė Shėrbimeve Qeveritare, Z. Ilir VOCI

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

12/02/2004

Rekomandohet tė rishikohen pėr ulje tarifat e shitjes tė energjisė elektrike tė miratuara me vendimin e ERE nr.22 datė 30.12.2003.

Drejtuar: Entit Rregullator te Energjisė

Per dijeni: Kryetarit te Kuvendit, z. Servet PELLUMBI

                  Kryeministrit, z. Fatos NANO

   

10/02/2004

Rekomandim per rivendosjen ne vend te se drejtes se shkelur kundrejt punonjesve te larguar nga administrata e Bashkise Kamez

Drejtuar: Kryetarit te Bashkise Kamez, Z. Agim CANI

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

22/01/2004

Rekomandim ne lidhje me ēeshtjen e z. Perparim Tafhasi

Drejtuar: Rektorit te Universitetit Politeknik, Z. Perparim HOXHA

   

Ne vijim te rekomandimit:   1   2

    

08/01/2004

Rekomandim per revokimin e Vendimit te Keshillit te Ministrave nr.81 date 6.02.2003 “Per shitje trualli Kishes Ortodokse Autoqefale te Shqiperise”.

Drejtuar:   Kryeministrit, Z. Fatos NANO

  

   

 Shko ne fillim

___________________________________________________________________________

 

Kthim prapa

 

 

© 2002 - Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara.

Ky web site mirėmbahet nga Institucioni i Avokatit te Popullit