Rekomandime, Kerkesa, etj.

___________________________________________________________________________

 

  

VITI 2003

 

  

31/12/2003

Rekomandim ne lidhje me revokimin e paragrafit qe parashikon formularin e "Autorizimit te Prodhuesit", ne kapitullin e trete te Udhezimit te Keshillit te Ministrave nr.1 date 1.01.1996 “Per prokurimin publik”, ndryshuar me UKM nr.3 date 10.07.2003 “Per disa ndryshime ne UKM nr.1 date 1.01.1996 “Per prokurimin publik”

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

   

18/12/2003

Rekomandojme zgjatjen e afatit te ankimit per gradat dhe shqyrtimin e ankesave te ardhura jashte afatit kohor

Drejtuar: Zv/Ministrit te Rendit Publik, z. Igli TOSKA  

   

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

26/11/2003

Rekomandohet ndėrmarja e inisiatives per hartimin e projektvendimit, per caktimin e nje afati tė ri, per paraqitjen e dokumentave para Komisionit Qendror te Statusit te Veternait te Luftės, me qellim njohjen e statusit te veteranit

Drejtuar: Ministrit te Mbrojtjes, z. Pandeli MAJKO 

 

Shenim: Keshilli i Ministrave ka nxjerre Vendimin Nr. 748, date 11/11/2004, i cili ka krijuar nje hapesire te re per njohjen e statusit te veteranit, duke aktivizuar Komisionin Qendror te Statusit te Veteranit, per ata persona te cilet e fitojne kete status me vendim gjykate 

  

24/11/2003

Pėr shkeljen e nenit 6 tė Konventės Europiane tė tė drejtave tė Njeriut nė Gjykatėn e Selanikut

Drejtuar: Ombudsmanit tė Republikės Greke, z. George KAMINIS

   

21/11/2003

Rekomandojme pagimin e punonjesve te policise qe jane ne dispozicion

Drejtuar: Zv/Ministrit te Rendit Publik, z. Igli TOSKA

   

Ne vijim te rekomandimit:   1   2 

   

20/11/2003

Propozohet qė tė ndėrmerret iniciative pėr plotėsim tė ligjit nr.7941, datė 31.05.1995 “Pėr hyrjen nė fuqi tė ligjit nr.7895, datė 27.01.1995 “Pėr Kodin Penal tė Republikės sė Shqipėrisė

Drejtuar: Komisionit Parlamentar Pėr Tė Drejtat e Njeriut, pranė Kuvendit tė

                 Republikės sė Shqipėrisė

  

Ne vijim te propozimit:   1   2 

  

19/11/2003

Rekomandim ne lidhje me shqyrtimin e projektligjit “Per disa ndryshime dhe shtesa ne Ligjin nr.8087 date 13.03.1996 “Per sigurimin shoqeror suplementar te ushtarakeve te F.A-se, Ministrise se Rendit Publik dhe sherbimit Informativ Shteteror ne RSH”

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

  

Ne vijim te informimit:   1 

  

09/10/2003

Per keqtrajtimin e shtetasit shqiptar Arjan Torka nga policia kufitare greke

Drejtuar: Ombudsmanit tė Republikės Greke, z. George KAMINIS

  

Ne vijim te informimit:   1 

  

01/10/2003

Lidhur me rastet e keqtrajtimit nga policia greke

Drejtuar: Ombudsmanit tė Republikės Greke, z. George KAMINIS

  

23/09/2003

Informacion lidhur me zbatimin dhe permiresimin e legjislacionit ne fushen e Sigurimeve Shoqerore

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

si dhe:

                 Komisionit Parlamentar te Punes dhe Ēeshtjeve Sociale

                 Komisionit Parlamentar te Ēeshtjeve Kushtetuese dhe Ligjore

                 Ministres se Punes dhe Ēeshtjeve Sociale, znj. Valentina LESKAJ

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

12/09/2003

Rekomandohet verifikimi i disa akuzave pėr korrupsion nė Drejtorinė e Pėrgjithshme tė Policisė Elektrike

Drejtuar: Ministrit te Industrisė dhe Energjitikės, z. Viktor DODA

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

07/07/2003

Rekomandim mbi hartimin e nje projekt- vendimi per trajtimin e detyrimeve ndaj shtetit, ndaj sigurimeve shoqerore dhe te treteve qe rrjedhin nga zbatimi i marreveshjes se konēensionit te formes BOT per uzinen e ferrokromit Elbasan dhe per minierat e kromit Prrenjas e Pojske, ndermjet Ministrise se Ekonomise Publike e Privatizimit dhe Shoqerise italiane Darfo SPA

Drejtuar: Ministrit te Industrise dhe Energjitikes, z. Viktor DODA

Per dijeni: Ministrit te Financave, z. Kastriot ISLAMI

 

Ne vijim te rekomandimit:   1

   

13/06/2003

Rekomandim per marrjen e masave per zbatimin e ligjit nr. 8092 date 03.02.1996 “Per shendetin mendor” ne spitalin psikiatrik Tirane

Drejtuar: Ministrit te Shendetesise, z. Mustafa XHANI

 

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

  

02/06/2003

Propozojme deklarimin (konstatimin) e pavlefshmerise absolute te Urdherit Tuaj nr. 226, dt. 20.08.2002 “Per komunikimin me organet e medias se shkruar dhe elektronike” duke nxjerre nje akt tjeter nenligjor ne perputhje me Kushtetuten dhe ligjet perkatese

Drejtuar: Kryeministrit  te  Republikes  se  Shqiperise , z. Fatos NANO

  

29/05/2003

Propozojme permiresimin e Urdherit te Ministrit te Rendit Publik nr. 1661, dt. 08.04.2002 “Per komunikimin me median”

Drejtuar: Ministrit te Rendit Publik , z. Luan RAMA

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3   4   5 

  

29/05/2003

Propozojme ndryshimin dhe permiresimin e Vendimit te Keshillit te Ministrave Nr. 64, dt. 02.02.2001

Drejtuar: Kryeministrit  te  Republikes  se  Shqiperise, z. Fatos NANO

  

29/05/2003

Rekomandojme revokimin e urdherit tuaj nr. 5053/1, dt. 16.05.2003 “Per perjashtimin nga Policia e Shtetit te punonjesit te policise Qamil Hajdari” dhe ripranimin e tij ne polici

Drejtuar: Drejtorit te Policise se Qarkut, z. Pjerin NDREU

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

06/03/2003

Propozim lidhur me projekt ligjin “Per disa disa shtesa dhe ndryshime ne Ligjin. Nr.8097 dt.21.03.1996 “Per pensionet shteterore suplementare te personave qe kryejne funksione kushtetuese dhe te punonjesve te shtetit””,   ndryshuar me ligjin nr.8500, date.l0.06.2000

Drejtuar: Komisionit Parlamentar te Ēeshtjeve Kushtetuese dhe Ligjeve, prane

                 Kuvendit te Republikes se Shqiperise

  

13/02/2003

Rekomandim per plotesimin e ligjit nr.8609 date 08.05.2000 “Kodi Zgjedhor i Republikes se Shqiperise”

Drejtuar: Kuvendit tė Republikes se Shqipėrisė

  

16/01/2003

Rekomandim pėr rritjen e objektivitetit tė ekspertimeve mjeko-ligjorė

Drejtuar: Shėrbimit Qendror tė Ekspertimit Mjeko-Ligjor

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

 

10/01/2003

Rekomandim per shkeljet e te drejtave te njeriut gjate shoqerimit, ndalimit, arrestimit dhe vuajtjes se denimit penal te personave te mitur (14-18 vjeē), te konstatuara gjate periudhes Tetor-­Nentor 2002

Drejtuar: Ministrit te Rendit Publik , z. Luan RAMA

                 Ministrit te Drejtesise, z. Spiro PEĒI

Per dijeni: Kryeministrit  te  Republikes  se  Shqiperise, z. Fatos NANO

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2

 

   

    

 Shko ne fillim

___________________________________________________________________________

 

Kthim prapa

 

 

© 2002 - Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara.

Ky web site mirėmbahet nga Institucioni i Avokatit te Popullit