Rekomandime, Kerkesa, etj.

___________________________________________________________________________

 

   

   

VITI 2002

  

  

06/12/2002

Propozojme ndryshimin dhe permiresimin e Vendimit te Keshillit te Ministrave Nr.552, dt.27.11.1999

Drejtuar: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

   

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10

   

26/11/2002

Rekomandohet permiresimi i nenit 4 te ligjit Nr.8292 date 25.02.1998 “Per forcat speciale dhe ato te nderhyrjes se shpejte”

Drejtuar: Kryetarit te Komisionit te Ligjeve, z. Spartak BRAHO

   

11/11/2002

Rekomandim pėr krijimin e kushteve tė nevojshme pėr funksionimin e Komisionit Mbikqyrės tė ekzekutimit tė Vendimeve me Burgim, sipas kreut tė tretė tė ligjit nr.8331 datė 21.04.1998 “Pėr ekzekutimin e Vendimeve Penale”

Drejtuar: Ministrit tė Drejtėsisė, z. Spiro PEĒI

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2

  

28/10/2002

Rekomandohet marrja ne konsiderate e Vendimit te Gjykates Kushtetuese nr.26 date 24.4.2001 gjate pergatitjes se projektligjit per kthimin dhe kompesimin e pronave

Drejtuar: Kryetarit te Kuvendit te Shqiperise, z. Servet PELLUMBI

   

24/10/2002

Rekomandojme nderhyrjen tuaj  ne lidhje me ndryshimet e mundeshme  te VKM nr 379 date 26.06.1995

Drejtuar: Ministrit te Mbrojtjes, z. Pandeli MAJKO

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

15/10/2002

Per nevojen e hartimit te programit dhe platformes per perdorimin e letrave me vlere, siē percaktohet ne aktin normativ nr.4, date 16.02.1999 “Per nje ndryshim ne Ligjin Nr.8162 date 7.11.1996 “Per miratimin me ndryshime te dekretit nr.1630, date 1.01.1996””

Drejtuar: Kryeministrit, z. Fatos NANO

  

Ne vijim te kėrkesės:   1   2   3   4   5   6   7

  

24/09/2002

Rekomandim pėr marrjen e masave urgjente pėr tė parandaluar rastet e keqtrajtimeve tė qytetarėve nga organet e policisė sė shtetit

Drejtuar:   Ministrit te Rendit Publik, z. Luan RAMA

Per dijeni: Kryeministrit, z. Fatos NANO

                  Presidentit te Republikes, z. Alfred MOISIU

                  Kryetarit te Kuvendit te Republikes se Shqiperise, z. Servet

                  PELLUMBI

                  Kryetarit te Komisionit Parlamentar te te Drejtave te Njeriut,

                  z. Vangjel DULE

                  Kryetarit te Komisionit Parlamentar te Rendit dhe Sherbimit

                  Informativ, z. Neritan CEKA

                  

20/09/2002

Kėrkohet kthimi i pergjigjeve te rekomandimeve tona

Drejtuar:   Prokurorit te Pergjithshem, z. Theodhori SOLLAKU

   

19/09/2002

Per masat qe duhen marre per zbatimin e neneve 41/1 dhe 181/2 te Kushtetutes se Republikes se Shqiperise.

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

                  Kryetarit te Kuvendit te Shqiperise, z. Servet PELLUMBI

Per dijeni: Presidentit te Republikes se Shqiperise, z. Alfred MOISIU

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

    

11/09/2002

Rekomandojme  marrjen e masave per te realizuar ndryshimin e  Ligjit nr 5840 date 20.02.1979 “Per rregjistrimin e akteve te gjendjes civile”

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

Per dijeni: Presidentit te Republikes se Shqiperise, z. Alfred MOISIU

                  Kryetarit te Kuvendit te Shqiperise, z. Servet PELLUMBI

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

  

10/09/2002

Mbi masat qe duhen marre per zbatimin e Rekomandimeve te Konferences Kombetare “Shteti dhe shoqeria civile ne mbrojtje te te drejtes se jetes”

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Fatos NANO

  

04/07/2002

Rekomandim per trajtimin me barazi sipas Ligjit nr.8461, date 25.2 1999 “Mbi Arsimin e Larte ne Republiken e Shqiperise”, te kerkesave per te drejta studimi ne Shkollat e Larta.

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Pandeli MAJKO

                  Ministrit te Arsimit dhe Shkences, z. Luan MEMUSHI

   

20/06/2002

Rekomandim per zbatimin e VKM nr 379 date 26.06.1995

Drejtuar:   Kryetarit te Bashkise Tirane, z. Edi RAMA

  

Ne vijim te rekomandimit:   1

  

12/06/2002

Rekomandim per pergatitjen e nje projekt-vendimi, ne lidhje me nje shtese ne Vendimin e Keshillit te Ministrave nr.381 date 20.05.1996 “Per zbatimin e Ligjit Nr.7889 date 14.12.1994 “Per statusin e invalidit”, per perfitimin e nje shtese mujore mbi pensionin e invaliditetit, per te gjithe te aksidentuarit gjate kryerjes se sherbimit te detyrueshem ushtarak.

Drejtuar:   Ministrit te Mbrojtjes, z. Luan Rama

Per dijeni: Zv. Kryeministrit, z. Skender Gjinushi

  

Ne vijim te informimit:   1 

  

13/05/2002

Rekomandohet pėrgatitja sa mė shpejt e projekteve pėr plotėsimin e legjislacionit pėr mbrojtjen e shėndetit te njerėzve dhe tė ambientit nga rrezatimet jo jonizuese tė telefonisė celulare

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Spiro PEĒI

                Ministrit te Shendetesise, z. Mustafa XHANI

                Ministrit te Mjedisit, z. Lufter XHUVELI

                Ministrit te Transporteve dhe Telekomunik., z. Maqo LAKRORI

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3   4   5   6

  

13/05/2002

Rekomandim pėr plotėsimin e kėrkesave tė ligjit nr.8092 dt.03.02.1996 “Per Shendetin Mendor” per te nxjerre rregulloren “Per masat e sigurimit te personave per te cilet gjykata ka marre masen mjeksore te mjekimit te detyruar”.

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Spiro PEĒI

                Ministrit te Shendetesise, z. Mustafa XHANI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise z. Pandeli MAJKO

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2

  

13/05/2002

Rekomandim pėr plotėsimin e kėrkesave tė ligjit nr.8328 dt.16.04.1998 “Per te Drejtat dhe Trajtimin e te denuarve me Burgim”

Drejtuar: Ministrit te Drejtesise, z. Spiro PEĒI

Per dijeni: Kryeministrit te Republikes se Shqiperise z. Pandeli MAJKO

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

  

30/04/2002

Informacion per problemet e sherbimeve jetesore me KESH, Telekom dhe Ujesjelles

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Pandeli MAJKO

  

30/04/2002

Propozim pėr plotėsimin e Statutit dhe Rregullores sė Universitetit tė Tiranės

Drejtuar:   Senatit tė Universitetit tė Tiranės

Per dijeni: Ministrit tė Arsimit dhe Shkencės, z. Luan MEMUSHI

  

16/04/2002

Rekomandohet ndryshimi i Ligjit Nr. 8388 date 05.08.1998 “Per grumbullimin e armeve dhe municioneve luftarake”

Drejtuar:   Kryeministrit te Republikes se Shqiperise, z. Pandeli MAJKO

Per dijeni: Kryetarit te Kuvendit te Republikes se Shqiperise, z. Servet

                  PELLUMBI

  

10/04/2002

Dergohet per dijeni nje kopje e Rekomandimit per ankesen e shtetasit amerikan, Vlash Marini

Drejtuar: Ministrit te Ekonomise, znj. Ermelinda MEKSI

                 Ministrit te Rregullimit te Territorit e Turizmit, z. Fatmir XHAFA

  

Ne vijim te kėrkesės:   1   2   3   4   5   6

  

02/04/2002

Rekomandim lidhur me domosdoshmerine e ndryshimit te nenit 13 te Ligjit nr.8098 date 28.03.1996 "Per Statusin e tė Verberit"

Drejtuar: Zv. Kryeministrit dhe Ministrit te Punes dhe Ēeshtjeve Sociale

                z. Skender GJINUSHI

  

Ne vijim te kėrkesės:   1 

    

21/03/2002

Rekomandojme ndryshime ne Rregulloren e Brendeshme dhe revokimin e urdherit tuaj Nr. 731/9, dt. 04.12.2001 per shtetasen Klodiana Aliu

Drejtuar: Drejtorit te Akademise se Policise “Arben Zylyftari”, z. Bajram

                 YZEIRI

  

Ne vijim te rekomandimit:   1 

 

21/03/2002

Kerkohet informacion ne lidhje me botimin ne shqip te akteve nderkombetare te ratifikuara

Drejtuar: Ministres se Puneve te Jashtme, znj. Arta DADE

  

Ne vijim te kėrkesės:   1   2   3   4   5   6   7   8   9

  

27/02/2002

Rekomandojme marrjen e masave per ekzekutim te vendimit gjeqesor

Drejtuar: Ministrit te Mbrojtjes, z. Luan RAMA

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2 

  

19/02/2002

Rekomandim pėr shfuqizimin e pikes 9, te Urdherit Nr.2132 date 23.09.1998, te Drejtorise se Administrates Qendrore te Ndihmes dhe Sherbimeve Sociale.

Drejtuar: Drejtorise se Administrates se Pergjithshme te Ndihmes dhe

                Sherbimeve Sociale, znj. Natasha HODAJ

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

  

18/01/2002

Rekomandojme rivendosjen e te drejtave te oficeres Flora Spahiu

Drejtuar: Ministrit te Mbrojtjes, z. Pandeli MAJKO

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2 

  

16/01/2002

Rekomandohet demshperblimi ne lidhje me viktimen Ervis Camema, shkaktuar nga  Forcat e NATO-s

Drejtuar: Ministre se Jashtme, zj. Arta DADE 

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

  

16/01/2002

Rekomandim per zbatimin e nenit 10 te Kushtetutes per lidhjen e mareveshjeve me bashkesite fetare

Drejtuar: Kryeministrit, z. Ilir META

  

Ne vijim te rekomandimit:   1   2   3

  

  

    

 Shko ne fillim

___________________________________________________________________________

 

Kthim prapa

 

 

© 2002 - Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara.

Ky web site mirėmbahet nga Institucioni i Avokatit te Popullit